Bani europeni din nou în școala noastră!

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica își continuă tradiția de a derula proiecte europene. După proiectele din programul european Comenius și Leonardo din cadrul Longlife Learning Programme, liceul pecican va derula un nou proiect în cadrul programului european Erasmus+.

erasmus-logo1

În acest sens vă anunțăm că începând cu anul școlar 2015-2016, liceul pecican reia cooperarea internațională cu școli din Europa în cadrul programului Erasmus+, prin intermediul unui parteneriat cu școli din Polonia, Slovenia, Turcia și Spania. Acest parteneriat se va derula pe o perioadă de 2 ani.

„Reach the Sky” („Atinge cerul”) este un parteneriat școlar care are ca scop studiul caracteristicilor planetelor și în special studiul planetei Terra, a Sistemului Solar și a Universului. Obiectivul principal al parteneriatului este acela de a încuraja elevii să facă observații ale boltei celeste, să examineze corpurile cerești, să dezvolte abilități de analiză și de gândire independentă și să coopereze cu elevi din alte țări europene.

Prin activități de educație non-formală sunt încurajați să învețe diferite subiecte din matematică, fizică, geografie, chimie, biologie și astronomie, capitole care vor permite – pe termen lung –  o aprofundare a acestor cunoștințe în mediul universitar, ca posibili viitori studenți bursieri Erasmus+. Observațiile astronomice se vor face atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în mod direct sau cu ajutorul unor echipamente ce vor fi achizitionate cu finanțare europeană, elevii fiind ajutați si îndrumați de specialiști de la diferite instituții de profil: Observatoare astronomice/ Planetarii/ Universități/ ONG-uri și Asociații de profesioniști. Informațiile acumulate pe parcursul acestor exerciții de astronomie vor fi ulterior analizate și interpretate la școală, cu ajutorul unor software-uri specializate, rezultate ce se vor afla la dispoziția celor interesați pe website-ul parteneriatului.

Vizitele de proiect internaționale vor permite tuturor școlilor partenere să coopereze în mod direct în dezvoltarea diferitelor proiecte propuse în parteneriatul „Reach The Sky”. Aceste vizite vor avea loc periodic, în fiecare din școlile implicate în acest parteneriat. Dintre activitățile din cadrul partneriatului amintim participarea la diferitele misiuni organizate de NASA și Stația Internațională Spațială pentru elevi (Sally Ride EarthKAM), acțiunea Globe At Night, Earth Hour,  dar și Conferința internațională în care se vor prezenta rezultatele obținute în urma parteneriatului.

Limba de lucru a parteneriatului este engleza, dar cu siguranță, elevii vor acumula cunoștințe și din limbile tărilor partenere: poloneză, slovenă, turcă și spaniolă, iar unii dintre ei vor avea șansa să experimenteze modul de viață al unor familii ale elevilor și cultura tărilor partenere.

Valoarea totală a grantului acordat este de peste 166 000 euro, liceului pecican revenindu-i peste 33 000 de euro.

erasmus-logo1

– This project has been funded with support from the European Commission. This site reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. –

Comments are closed.