Concursul „Cel mai bun experimentator la chimie”

17În data de 16 aprilie 2019 la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica s-a desfășurat, sub îndrumarea doamnei profesor Alina Imbăruș, Concursul „Cel mai bun experimentator la chimie”, la care au participat elevi de clasa a VII-a din cadrul liceului nostrum dar și elevi de la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Danicico” din Semlac.

Elevii au avut la dispoziție substanțe și ustensile de laborator și au avut de rezolvat atât probă practică cât și teoretică (scrisă).
Obiectivele propuse ale activității au fost ca elevii să utilizeze aparatură și echipament de laborator, să rezolve probleme de calcul numeric referitor la concentrația procentuală, să identifice metode de separare a unui amestec, să interpreteze rezultatele obținute.

Pe tot timpul concursului, elevii au fost supravegheați de doamna profesor de chimie Alina Imbăruș și de doamna laborant Olimpia Puta.

În urma corectării lucrărilor de către doamna profesor Alina Imbăruș și doamna profesor Landina Giurgiulescu de la Școala Gimnazială „Dr.Ioan Danicico” Semlac au fost obținute următoarele premii:

Premiul I: 
Spînu Bianca – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”
Kravetz Timotei – Școala Gimnazială „Dr.Ioan Danicico”

Premiul al II-lea: 
Frișan Amelia – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”

Premiul al III-lea:
Budai-Caraman Melisa – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”
Deac Samuel – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”

Mențiuni:
Botaș Petru – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”
Leonard Elisabeta și Zsak Crina de la Școala Gimnazială „Dr.Ioan Danicico”

Comments are closed.