Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica a sărbătorit Ziua de 9 Mai

, cu tripla sa semnificație, într-un cadru festiv, cu invitați de seamă.

Activitatea s-a desfășurat la Sala festivă a Consiliului Local Pecica, fiind o activitate realizată în parteneriat cu Primăria Orașului Pecica și Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”. La activitate ne-au onorat cu prezența doamna profesor Anca Lupei, inspector școlar teritorial, din cadrul I.S.J. Arad și viceprimarul orașului nostru Miodrag Stanoiov.

În prezența directorilor liceului, domnul profesor Daniel Toth și domnișoara profesor Blazena Miroslava Karkus, director adjunct, evenimentul s-a deschis cu intonarea Imnului de Stat al României, urmat de Imnul Uniunii Europene de către prestigiosul cor al liceului, dirijat de domnul profesor Alexandru Zaharia. De altfel, pe parcursul manifestării, glasurile cristaline ale copiilor au mai răsunat de câteva ori, corul interpretând și alte cântece istorice.
Evenimentul a fost moderat de doamna Eugenia Pete, director al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu” și coordonat de domnul profesor Radu Morariu și a inclus alocuțiuni din partea celorlalți dascăli de istorie, Florin Rogojan și Mircea Suciu, precum și prezentări în power point ale elevilor, realizate cu îndrumarea doamnei profesor Petra Berindea și recitări de poezie din literatura clasică, dar și din creația proprie a elevilor. De această parte literară s-au ocupat doamna profesor Camelia Chifor și doamna profesor Lavinia Biț.
Liceenii pecicani și cadrele didactice au aplaudat îndelung și au fluturat stegulețe multicolore, al României, al UE, și ale tuturor statelor membre.

Activitatea multidisciplinară a avut ca scop completarea educației acestor tineri ai mileniului 3 vis a vis de valorile europene și de semnificațiile gesturilor istorice ale personalităților românești și universale.

Fotografii realizate de Pavel Sinka

Comments are closed.