Premiu și Trofeu de excelență

La Simpozionul Internațional „Ferestră către stele” organizat de Asociația „Pleiadis” în colaborare cu universități ieșene și instituții de învățământ europene și care s-a desfășurat la Iași, liceul pecican a fost prezent cu cu două lucrări care s-au dovedit a fi foarte bune.

La secțiunea „Astrocreativ” elevul Csaba Brezan a participat cu o lucrare intitulată „Stars and Constellation in Romanian Tradition” (Stele și constelații în tradiția românească). Filmul de prezentare al acestei lucrări a fost realizat în workshop-uri din  proiectul european ce se derulează în această perioadă la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica din cadrul programului Erasmus+, acțiunea cheie 2, cu numele „Reach the Sky”. Profesorul care a coordonat realizarea lucrării și pregătirea elevului pentru Simpozion este Camelia Kallos, coordonator al proiectului european „Reach the Sky”. Juriul de specialitate al Simpozionului International „Fereastră către stele” a apreciat că lucrarea elevului pecican este una foarte bună, drept pentru care i-au acordat Premiul și Trofeul de excelență al simpozionului.

La același simpozion, la secțiunea „Astroștiințe” a participat și doamna profesoară Camelia Kallos cu lucrarea „Misiunile NASA Sally Ride în școală”. Lucrarea a fost de asemenea foarte apreciată de  juriul de specialitate din cadrul simpozionului și a primit Premiul al II-lea la secțiunea dedicată profesorilor.

Comments are closed.