Prezentare

Cu o istorie de peste 100 de ani Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica se poate înscrie cu succes între școlile cu tradiție din județul Arad.

 

liceu

Clădirea centrală a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica

 

De pe băncile școlii pecicane s-au ridicat personalități care au influențat viața și cultura românească: Petru Russu, Ion Igrișan – primul revizor școlar român al județului Arad, folcloristul Petre Ugliș-Delapecica, poetul Lucian Emandi, Roman Ciorogariu – episcop al Oradei și  Valeriu Novacu – membru corespondent al Academiei.

În prezent Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica funcționează în mai  multe locații cu nume cunoscute pecicanilor: în orașul Pecica la sediul central, pe strada 2, numărul 37, în clădirea „Ghiuțoaie” și în clădirea „Cócota”, iar în Turnu, în clădirea școlii.

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica oferă o varietate de nivele de învățământ, de la nivelul preșcolar (Grădinița Turnu), primar și gimnazial, până la nivel liceal, școlarizând peste 1000 de elevi din orașul Pecica și localitățile limitrofe.

Oferta educațională la liceu este variată, prin clase de profil real și uman precum și clase de profil tehnologic. Profesorii Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica sunt, în proporție de 95%, profesori titulari, cu o experiență bogată la catedră și care sunt interesați de dezvoltare profesională și formare continuă.

Astfel se justifică motto-ul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica:

„Împreună pentru educația ta!”