Proiecte

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” este o școală interesată a dezvolta o serie de activități extrașcolare, atât la nivel local cât și la nivel național și internațional. Avem deja  o bogată experiență în a derula astfel de programe și proiecte, realizând în fiecare an școlar diferite partneriate cu diferite instituții din țară și de peste hotare.

În anul 2007, liceul nostru a fost reprezentat de către profesor Camelia Kallos la un seminar de contact în Slovenia, în cadrul  programului LLP-Comenius, cu tema „Virtual neighbor – Online collaboration in the classroom”, unde au fost puse bazele unui viitor parteneriat multilater Comenius.

În anul 2008, profesor Simona Szedlak de la școala noastră a beneficiat de un grant pentru o mobilitate individuală la un curs de formare în Suedia, tema cursului fiind „Outdoor education”, o experiență de învățare prin aventură în natură.

În perioada 2008-2009 profesorii Claudia Balaș, Daniel Toth și Camelia Kallos au benefiat de un grant pentru a participa la cursuri de formare pe tema „Managementul calităţii în învăţământul tehnic arădean”, cursurile desfășurându-se la diferite instituții de învățământ din Finlanda, țară renumită pentru sistemul ei educațional performant.

În perioada 2008-2010 școala noastră a fost coordonatoarea unui proiect multilateral Comenius, numit „European Journey through Legends” în parteneriat cu școli din urmatoarele tari: Italia, Spania, Turcia, Grecia, Polonia. Mobilitățile în și din toate aceste țări au avut loc cu elevi și cadre didactice.

De asemenea un alt proiect pe care școala l-a coordonat a fost  în cadrul programului european Leonardo da Vinci și a avut titlul  „European Mobility for a better integration on labour market from furniture industry” (“Mobilitate europeana pentru o buna integrare pe piata muncii in industria mobilei”).  În perioada 20 martie – 17 aprilie 2011, 16 elevi ai Grupului Școlar “Gheorghe Lazăr” Pecica, însoțiți de profesor inginer Țîrle Dorina și profesor Daniel Toth, director adjunct al unității școlare mai sus menționate, au efectuat o mobilitate în Polonia, în cadrul unui proiect finanțat din fondurile europene.

Un proiect in derulare se numeste „Reach the Sky”,  proiect Erasmus + , unde 10 cadre didactice si 20 de copii sunt implicati intr-un proiect international, in perioada 2015-2016, acestia urmand a derula vizite in cinci tari europene: Romania, Polonia, Spania, Slovenia si Turcia.

Alte parteneriate încheiate pe baza acordurilor de parteneriat și proiecte in derulare au loc cu următoarele institutii:

 1. Primaria Orasului Pecica
 2. Universitatea ,,Aurel Vlaicu” Arad
 3. Universitatea de Vest ,,Vasile Goldis” Arad
 4. Facultatea de Elecrotehnica si Electroenergetica
 5. Facultatea de Horticultura si Silvicultura Timisoara
 6. Fundatia pentru Evaluarea Competentelor in Educatie
 7. Scoala Gimnaziala 27 Timisoara
 8. Asociatia ,,Impreuna Suntem Viitorul”Arad
 9. Liceul Teoretic ,,Mihail Sadoveanu” Neamt
 10. Gradinita PP ,,Gradinita Prieteniei “
 11. Scoala Gimnaziala ,,Grumazesti” Neamt
 12. Scoala Gimnaziala ,,Rona de Sus” Maramures
 13. Fundatia Ecologica ,,Green” Arad
 14. SC Educational Nova SRL Pitesti
 15. SC OMV Petrom  Bucuresti
 16. Palatul Copiilor Arad
 17. Clubul Elevilor Pecica
 18. CJRAE Arad
 19. Inspectoratul Judetean de Politie Arad
 20. Inspectoratul de Jandarmerie Arad
 21. Directia Generala de Asistenta si Protectie Sociala Arad
 22. Asociatia Romana Pentru Reciclare Arad
 23. Asociatia ,,San Life”- Sucursala Arad
 24. West Media Group Arad
 25. Gradinita P.P Pecica
 26. Scoala Gimnaziala ,,Octavian Goga” Baia Mare
 27. Clubul Elevilor Husi
 28. Scoala de Arta Sergiu Celibidache” Roman
 29. Fundatia pentru Stiinte si Arte paralela 45
 30. Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog
 31. Asociatia Maris
 32. SCG & M Family medical Consult SRL
 33. Teatrul de Animatie Piticot Arad