Vizită de studiu la Planetariul Mobil – Timișoara

Membrii astroclubului liceului nostru au participat astăzi la o vizită de studiu la Timișoara pentru a viziona o prezentare a Sistemului Solar. Elevi din mai multe clase gimnaziale şi liceale, coordonaţi de prof. Camelia Kallos au participat la prezentarea susținută într-un planetariu mobil amplasat la Casa Tineretului din Timișoara.

Prezentarea a fost susținută într-un planetariu mobil amplasat la Casa Tineretului din Timișoara. Lecția a durat o oră, a fost interactivă, dialogul dintre lectori și participanți fiind deschis, accesibil și cu un conținut științific ridicat.

Au fost dezbătute aspecte legate de obiectele situate în Sistemul Solar, o atenție deosebită acordându-se planetelor și principalilor sateliți naturali, asteroizilor și constelațiilor. Au fost discutate și descoperirile recente datorate sondelor spațiale care trimit informații prețioase oamenilor de știință. În încheierea prezentării au fost oferite date despre viitorul explorărilor Universului.

 Acțiunea se încadrează în planul de activități propus în cadrul parteneriatului Erasmus+ intitulat „Reach the sky” (Atinge cerul), derulat de Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica în anul şcolar 2015-2017 cu unităţi de învăţământ din Polonia, Slovenia, Turcia şi Spania.

Comments are closed.